Crataegus pinnatifida
A hónap gyógynövénye:
Crataegus pinnatifida
- lép energiájának növelése (távolkeleti népgyógy.) - emésztés normalizálása (távolkeleti......

Írjon Nekünk:

Termékeinkről további információt kaphat:

Oriental Herbs Kft.

Szezonális tanácsok

A tanulás és a gondolkodás nem a fiatalság kiváltsága! 

Minden korosodó ember vágya, hogy szellemi képességeit, fizikai aktivitását a lehető legtovább megőrizze. Az időskori demencia, vagyis a szellemi erő hanyatlásának kialakulásában számos kockázati tényezőt azonosított az orvostudomány. Ilyenek például az elhízás, a magas vérnyomás, a túlzottan magas koleszterinszint is.

Nagyon fontos emellett, hogy rendszeresen használjuk a fejünket. Minél gyakrabban végezzünk szellemi tréninget: olvassunk, fejtsünk rejtvényeket. Ápoljuk szociális kapcsolatainkat, járjunk társaságba, szervezzünk közös programot családtagjainkkal.

A megfelelő táplálkozás szintén segítséget nyújthat a szellemi frissesség megtartásában. A Hagyományos Kínai Orvoslás szerint a Ginkgo Biloba, azaz a páfrányfenyő hatóanyagai hozzájárulnak a normál vérkeringéshez, segítik az agyi vérkeringést, melynek nagy szerepe van a memória és a szellemi teljesítőképesség megőrzésében. Újabb kutatások szerint a cink segít fenntartani a normál szellemi működést.

Ezekkel a módszerekkel is késleltethetjük az időskori szellemi hanyatlás kialakulását.

 

(Az idősebb korúak nagy száma elhagyatottnak érzi magát a mai modern világban. A számítógép-, sőt sokszor a távirányító használatával is bajlódnak. Félnek, hogy egy gombnyomással végérvényesen elrontják az adott eszközt. Ha van ilyen ismerősük, üljenek le vele. Vegyék rá, hogy tanuljon Önöktől. Nyugtassák meg, hogy nem fog elrontani semmit. Nyugodtan próbáljon ki minden gombot, és ha valamit elállítana közben, mutassák meg, hogy hogyan kell visszaállítani. Ez egy hasznos dolog, hiszen a tanulási folyamat közben nő a szociális élet aktivitása.)

 

Tekintse meg videónkat!

Hazánkban egyedi, modern
GMP-s irányelvek alapján tervezett
üzemünkben készítjük termékeinket
gondosan válogatott alapanyagokból.

A Dr. Chen Patikáról bővebben

Tovább >