Crataegus pinnatifida
A hónap gyógynövénye:
Crataegus pinnatifida
- lép energiájának növelése (távolkeleti népgyógy.) - emésztés normalizálása (távolkeleti......

Írjon Nekünk:

Termékeinkről további információt kaphat:

Oriental Herbs Kft.

Cikkek és publikációk

Ismerje meg közelebbről a Hagyományos Kínai Orvoslást!

A Hagyományos Kínai Orvoslás (Traditional Chinese Medicine, TCM) különféle terápiás eljárásokat foglal magában, így például akupunktúrát, akupresszúrát, gyógynövényekkel való gyógyítást, a harmonikus elrendezés művészetét (feng shui), a csikung mozgásformát és meditációt, illetve a mozgás- és légzésterápiát ötvöző tajcsit. A távol-keleti gyógyításnak ezek a formái a természet több évezreden keresztüli megfigyelése eredményeként alakultak ki, és szemléletének alapköve az, hogy a természet jelenségei visszatükröződnek az emberekben, valamint különböző betegségeikben.

Érezze át az ünnepi időszak lényegét!

Sok családban már advent első vasárnapján megkezdődik a készülődés, hiszen alig néhány hét van hátra karácsonyig. A karácsony manapság nem csak a szeretet ünnepét jelenti, hanem óriási stresszt és kapkodást is - legalábbis a hölgyek számára....

Ahol Kelet és Nyugat összeér

„Az ember legjobb orvosa a világon önmaga.” – ezzel a régi kínai közmondással üzen és ad persze ehhez muníciót is Dr. Chen Zhen, a Közép-Európai Hagyományos Kínai Orvosi Egyesület elnöke ezúttal az idősebb korosztálynak. Az idén 8. alkalommal meghirdetett ,,50+ Nyugdíjas Expo”-on Kínából érkezett orvoscsapat segít megérteni, hogy a sok-sok panaszt egyben, a teljes testet figyelve kell kezelni.

Kelet és Nyugat találkozása a rák elleni harcban

Hogyan pusztítja el a kínai orvoslás a rákos sejteket? - avagy egy régi módszer "reneszánsza" a rákos sejtek elpusztítására

Kicsit mintha a szülő is iskolába menne a gyerekkel

A gyermek félelme, a szülő aggodalma Sokan nemcsak az iskolatáskát, hanem a félelmeiket is cipelik a szeptemberi becsengetéskor – a tanévkezdés kicsik és nagyok, gyerekek és felnőttek számára egyaránt kihívás. Dr. Deliága Éva gyerekpszichológussal arról beszélgettünk, mi állhat az iskolakezdési szorongás hátterében, és hogyan oldhatók fel a gátlások...

Gyógyító hagyomány az egészségmegőrzés szolgálatában

2015. április 7-én nemcsak az Egészségügyi Világszervezet (WHO) fennállásának 67. évfordulóját, hanem az EGÉSZSÉG VILÁGNAPJÁT is ünnepeljük. 1948. április 7-én az ENSZ szakosított intézményeként megkezdte működését a WHO. A világszervezet célja a nemzetközi egészségügyi munka irányítása és összehangolása.

Egész napos CSALÁDI PROGRAM

2015 Ázsiai Holdújév Fest Február 21-én 10:00-kor újra megnyitja kapuit a tavaszváró Keleti Holdújév Fesztivál a kecske évében.

Hogyan vélekednek a fiatalok az egészséges életmódról?

Az egyetemista fiatalok 30%-a küzd egészségügyi problémával, viszont döntő többségük egészségmegőrzéssel kapcsolatos attitűdje erősen semleges – derült ki a Dr. Chen Patika által készített, nem reprezentatív felmérésből. A válaszadók leginkább túlsúllyal vagy emésztőrendszeri problémával küzdenek. Legtöbb esetben nem fordulnak szakemberhez.....

Szűztea Nyereményjáték sorsolás III. kör

Nyereményjátékunk lezárult. Az alábbiakban a harmadik kör nyerteseinek, illetve a fődíj nyertesének nevét tesszük közzé.

Szűztea nyereményjáték sorsolás II. kör

Az alábbiakban a második kör nyerteseinek nevét tesszük közzé. Amennyiben nyert, úgy nyereményét hamarosan postázzuk. Amennyiben játszott, de nevét nem látja, úgy ne csüggedjen, hiszen még egy kör hátravan. Természetesen a most kihúzott nevek visszakerültek a játékba, így a fődíjért még mindenki versenyben van. Fontos, hogy ha még nem játszott velünk de szeretne, még megteheti, hiszen a játék folytatódik.

Kaparjuk ki a gesztenyét egészségünk számára!

Nem csak nyáron dúskálunk egészséges finomságokban, hanem ősszel is válogathatunk az ízletes és egyben tápláló csemegék közül - ilyen a gesztenye is, amely most éli főszezonját. Ahogy egy kínai mondás tartja: „júliusi csillaggyümölcs, augusztusi galagonya, szeptemberi gesztenye”.

Szűztea ajándéksorsolás I. kör

Az alábbiakban az első kör nyerteseinek nevét tesszük közzé. Amennyiben nyert, úgy nyereményét hamarosan postázzuk. Amennyiben játszott, de nevét nem látja, úgy ne csüggedjen, hiszen még két kör hátravan. Természetesen a most kihúzott nevek visszakerültek a játékba, így a fődíjért még mindenki játékban van. Fontos, hogy ha még nem játszott velünk de szeretne, még megteheti, hiszen a játék folytatódik.

Az öngyógyítás jegyében – keleti filozófia, nyugati gyógynövények felhasználásával

A megerőltető testmozgás melegebb időben is káros hatással lehet az emberi szervezetre, mivel „izomgörcsökhöz” vezethet. Ennek oka a testben lévő elektrolit-egyensúly felborulása, amely a testmozgás követő 18 óra elteltével is jelentkezhet. Elsősorban a nők és az idősebb korosztály van veszélyben, de nem zárható ki mások esetében sem, ezért figyeljünk oda a jelekre, amelyek elsősorban a végtagokban okozhatnak kellemetlen érzést.

Naptár a Feng Shui fényében

A Dr. Chen Patika 2000 óta évről évre Feng Shui fali naptárat készít. A szép kivitelű és hasznos információkat tartalmazó kiadvánnyal hűséges partnereinknek kedveskedünk. A Feng Shui a tér harmóniájának tudománya, a környezet....tovább >

Játsszon a 20 éves Dr. Chen Patikával és nyerjen a 20 éves Szűzteával!

Vágja ki, küldje vissza és nyerjen! Minden beküldő garantált ajándékot kap!!! A promóció ideje: 2014. július 1. – november 30. tovább...

A Dr. Chen Patika idén ünnepli 20 éves fennállását!

Cégünk 1994-ben alakult, megalakulásunkkor azt tűztük ki célul, hogy megismertessük a magyar embereket a megelőzés fontosságával és a...

Mire érdemes figyelni étrend-kiegészítő vásárlásakor?

Csak az OÉTI által bejegyzett terméket vásároljunk: A terméken feltüntetett OÉTI szám garancia arra, hogy a termék notifikációja megtörtént, a terméket hivatalosan bejegyezték és a feltüntetett hatóanyagok nem jelentenek egészségügyi kockázatot. Ennek hiányában a termék nem hivatalosan van jelen a piacon és az összetevők között, illetve a gyártás során lehetnek olyan tényezők, amelyek miatt a szedés nem javasolt. Láthatjuk, hogy a világban az információáramlás mennyire felgyorsult, de ugyanez érvényes a termékekre is: ami ma megjelenik Amerikában vagy Ázsiában, az előbb-utóbb megérkezik Európába is, nem érdemes néhány hétért az egészségünket kockára tenni....

A tavaszi fáradság okozta alvászavar leküzdése a Hagyományos Kínai Orvoslás „eszközeivel”

Megérkezett a tavasz, virágzik a természet, folyamatosan növekszik az átlaghőmérséklet, hosszabbodnak a nappalok, rövidülnek az éjszakák. A téli hónapok átvészelése után a kezdeti, melegebb napokon a testünkben lévő kapillárisok kitágulnak, ezért megnövekszik a véráramlás. Az agyban lévő vér mennyisége relatívan lecsökken, az agy oxigénhiányban szenved, amelyek következménye az álmosság és a fáradtság. Ezek az úgynevezett „tavaszi fáradtság” tünetei. Ilyenkor a yin gyengül, amely jelei a végtagok melegségérzete, hőhullámok, piros nyelv, kevesebb nyáltermelődés, gyenge pulzus, piros arc, idegesség, hajhullás, memóriacsökkenés, székelési zavarok, nőknél megnövekedett hüvelyi folyás....

Jubileumi termékcsalád a 20 éves Dr. Chen Patikától

A 20 éves évforduló kapcsán újra elővettük a jól ismert Szűzteát, mint sikerterméket és megalkottuk a család Prémium változatait. A bevált receptúrát hosszas ötletelés és próbálkozások eredményeképp új összetevőkkel egészítettük ki, s így jött létre Keleti és a Nyugati gyógynövények szimfóniája, a SZŰZTEA 20 PRÉMIUM család.

Kínai-magyar gyógynövénypárokat kutatnak

Az elmúlt húsz évben szinte 180 fokos szemléletváltozás következett be a Hagyományos Kínai Orvoslás (Traditional Chinese Medicine TCM) és a prevenció megítélésével kapcsolatban. Ma már elismert orvosi egyetemeken oktatják ezt a tudományt, amelyet 2008-ban az Európai Parlament hivatalosan is a világ hagyományos orvostudományai közé sorolt, összegezte Dr. Chen Zhen (Csen Zsen), Ph.D. orvos, kutató, TCM professzor annak kapcsán, hogy egy tudományos kutatás keretében ez ideáig már több mint 70 féle kínai gyógynövény magyar párját találták meg.

Készüljünk hatékony távol-keleti praktikákkal az őszre!

Az ősz beköszöntével egyre nagyobb számban megjelenő felső légúti megbetegedések ellen a hagyományos kínai orvoslás (TCM) immunerősítéssel védekezik. Ezt támogatja többek között a száraz tüdő megelőzése, a hosszú ideig főzött hús- és hallevesek, a fehér húsú és a savanyú gyümölcsök és a lehetőség szerint lenge öltözék. Ugyanakkor a TCM nem javasolja, hogy ősszel gyenge immunrendszerrel kezdjük neki egy fogyókúrának, mert testünknek is fel kell készülnie a hosszú, hideg télre, árulja el Dr. Chen Zhen, (ejtsd Csen Zsen) elismert TCM oktató, a Dr. Chen Patika vezetője. A száraz tüdő különösen idősekre, gyerekekre, krónikus betegségben szenvedőkre jelenthet veszélyt.

A vesénken keresztül védekezzünk az őszi hajhullás ellen

TOP5 hajhullás elleni védekezés a Hagyományos Kínai Orvoslásban

A TOP5 kínai gyógygomba Magyarországon

A shiitake, a pecsétviasz-, a fafül, a mandula és a tibeti hernyógomba a legkedveltebbek és a legismertebbek a Hagyományos Kínai Orvoslásban (TCM) is alkalmazott gyógygombák közül Magyarországon – derül ki egy vizsgálatból. A magyarok leginkább immunerősítő, fájdalomcsillapító, nyugtató, köhögő és váladékoldó, rákellenes vagy méregtelenítő hatásuk miatt használják ezeket a gyógygombákat.

Hagyományos gyógytermékek szigorú ellenőrzés mellett

Dr. Chen Patika - Magas színvonalat követelnek meg a kínai származású magyar tulajdonosok

Az étel a legjobb gyógyír

Dr. Chen több mint tizenöt éve él Magyarországon, s ez idő alatt mindent megtett és megtesz annak érdekében, hogy a magyar embereket egy jobb, egészségesebb, minőségibb élet felé terelje. Teszi mindezt hagyományos kínai orvoslással úgy, hogy bemutatja, milyen is a gyógyító, minőségi táplálkozás.

Európa is elindult a Hagyományos Kínai Orvoslás megismerése felé

Az utóbbi években egyre több figyelem irányul a Hagyományos Kínai Orvoslásra (TCM -Traditional Chinese Medicine) az európai szakemberek körében is.

Egészségmegőrzés keleti módon. Hogyan kerülhetjük el a megfázást?

Egészségmegőrzés keleti módon. Hogyan kerülhetjük el a megfázást?

Jótanácsok az allergiás időszak átvészeléséhez

Jótanácsok az allergiás időszak átvészeléséhez

Könnyű léptű öregkor

A Hagyományos Kínai Orvoslás eszközeivel a csontok, izmok, ízületek hosszú egészségéért

Menedzserbetegségek (szub – optimális egészség) megelőzése

Modern világunkban gyakori panaszként keletkezik a fáradtság, rosszullét, koncentrációhiány, memóriazavar, álmatlanság és idegesség.

Az öregedés és a vese egészségének kapcsolata a Hagyományos Kínai Orvoslás szemlélete alapján

Ma Magyarország az átlagos várható életkor tekintetében európai összehasonlításban az utolsók közé tartozik. Különösen súlyos probléma a korai halandóság magas aránya a férfiak között.

Az emésztőrendszer, máj és epe egészségének tényezői TCM (Hagyományos Kínai Orvoslás) szemlélete alapján

Ma Magyarországon a felnőtt lakosság közel 70 %-a küzd valamilyen emésztőrendszeri problémával.

Tekintse meg videónkat!

Hazánkban egyedi, modern
GMP-s irányelvek alapján tervezett
üzemünkben készítjük termékeinket
gondosan válogatott alapanyagokból.

A Dr. Chen Patikáról bővebben

Tovább >